dilluns, 13 d’octubre del 2008

Els grups catalans triomfen al Popkomm de Berlín

primera nit temàtica de música catalana del mercat internacional de pop-rock Popkomm de Berlín. Segons la directora de l'àrea de promoció internacional de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Marisol López, la sala del concert, d'un aforament d'unes 300 persones, estava "més que plena". Així mateix, ha dit que el recital ha servit per fer "contactes seriosos" per als grups catalans. El membre dels Gossos, Oriol Farré, ha dit que el concert va ser "espectacular" i que estan molt contents amb la rebuda del públic.
Oriol Farré ha assegurat que estan "contentíssims" amb l'acollida que ha tingut el concert. Segons ha dit, "ha estat espectacular tant el festival, com l'escenari, com el lloc". El balanç del membre del grup manresà ha estat del tot positiu, tot i reconèixer que estaven "una mica espantats" perquè els havien dit que la nit anterior havia estat una mica "fluixa".
La directora de l'àrea de promoció internacional de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) ha dit que la Catalan Night del Popkomm, celebrada a la sala Maschinenhaus, dins l'edifici Kulturbrauerei de Berlín, ha estat un èxit sorprenent, i més tenint en compte que estaven "lluitant" amb països com França i Itàlia, que han tocat en altres ubicacions del festival.
També han estat presents al Popkomm, a la secció de música reggae, els grups catalans Black Gandhi i Pirat's Sound Sistema.
"Hi havia cua per entrar i era impossible bellugar-se", ha dit López aquest dissabte, el dia després de la colenda del Popkomm, fent referència al la nit catalana del festival. "Si ha estat així el primer any, això ens fa tenir moltes esperances de cara al futur", ha assegurat Marisol López. De cara a les futures edicions del mercat, també ha dit que l'ICIC espera mantenir l'èxit d'aquest any per "mantenir el nom de la música catalana a la ment dels professionals internacionals".
Tot i que ha estat la primera vegada que s'ha pogut escoltar música catalana en directe al Popkomm, ja fa quatre anys que hi té presència.
L'estand de l'ICIC també ha estat un lloc de trobada i treball per a les catorze empreses catalanes del sector de la indústria cultural que han participat a la fira. L'Institut Català de les Indústries Culturals també ha coorganitzat reunions per posar en contacte aquestes companyies amb 'partners' d'Alemanya, Canadà, Austràlia, Holanda, França, Suïssa i Noruega.
Les empreses catalanes que han participat al Popkomm són són Apecat, Bcore Disc, Buenritmo Producciones, Divucsa Music, Gnaposs, Houston Party Records, K Indústria Cultural, La Cúpula Music, Meta Network, Música Global Mass Records, Nomadreams, Propaganda Pel Fet!, Wonderland Management i Zero4.
Una referència a EuropaEl Popkomm té lloc cada any a Berlín des que l'any 2004 va canviar la seva ubicació original, que era a Colònia. Es tracta d'una fira de referència a Europa amb un mercat de caire internacional, ja que el 70% dels expositors, que van ser 886 el 2007, provenen de 57 països. Al seu caràcter professional, s'hi ha de sumar una vessant més oberta i més lúdica, ja que en el seu marc s'hi fa un festival que compta amb un ampli programa d'actuacions que fan diversos grups per clubs de la ciutat