dimecres, 22 d’octubre del 2008

AC/DC esgota les entrades en quatre hores

Cues, esperes, xarxa col.lapsada i, quatre hores després, entrades esgotades. Una seqüència familiar per als fans d'artistes populars com Bruce Springsteen, The Police i U2. Ahir els va tocar als d'AC/DC, que van veure com s'esfumaven les 34.200 entrades per veure el grup australià a Barcelona (31 de març, Palau Sant Jordi) i Madrid (2 d'abril, Palau dels Esports). Dates incloses en el Black ice tour, que suposa el retorn d'aquests gegants del heavy rock després de vuit anys de no actuar.
La cerimònia de l'ansietat va començar a les deu del matí, quan internet, els caixers de ServiCaixa, i els punts de venda d'El Corte Inglés i Halcón Viatges van començar a vendre entrades. Molt aviat, el sistema va quedar totalment desbordat i només els insistents i els afortunats van poder ficar-se dues entrades (el màxim permès) a la butxaca. Es van vendre 17.700 tiquets per al concert de Barcelona i 16.500 per al de Madrid. A les dues del migdia tot el paper estava esgotat.

"EXCÉS DE TRÀFIC"
El col.lapse del sistema va destrossar els nervis de molts fans, en especial dels que van intentar la transacció des dels seus propis ordinadors. Operacions que donaven error o pàgines que semblaven carregar-se però que acabaven penjades van ser moneda corrent. La web de Gamerco, promotora dels concerts, va estar inactiva en molts moments del dia, amb un missatge que al.ludia a l'"excés de tràfic". Caixers automàtics i altres punts es van bloquejar constantment, però en cap moment van deixar d'emetre tiquets.
Fonts tant de ServiCaixa com de Gamerco van apuntar que atendre una demanda tan alta era del tot impossible, tot i que van assegurar que el sistema va funcionar correctament. Però els comentaris rabiosos dominaven ahir als fòrums de seguidors d'AC/DC.
Aquestes entrades han estat les últimes de la gira europea a sortir la venda, i l'ac/dcmania registrada està en línia amb altres països: les localitats de les altres 25 ciutats també estan esgotades. El tour mundial començarà abans, el 28 d'octubre a Wilkes-Barre (Pennsilvània), amb una fase nord-americana que, per ara, ha penjat el cartell de sold out en 30 de les seves 52 cites.