dimarts, 16 de setembre del 2008

Mor Richard Wright, teclista i membre fundador de Pink Floyd


Richard Wright, teclista i membre fundador de la banda britànica de rock Pink Floyd, ha mort aquest dilluns als 65 anys d'edat, víctima d'un càncer, segons ha assenyalat el seu portaveu, que ha demanat també que es respecti la intimitat de la família. No s'ha precisat quin tipus de càncer patia Wright.
Wright va fundar Pink Floyd el 1965, juntament amb el cantant i baixista Roger Waters i el bateria Nick Mason, quan tots tres compartien aules a l'Escola Politècnica d'Arquitectura de Regent Street, al centre de Londres.
Diferències amb Roger Waters
Wright, que va tenir diferències amb Roger Waters principal compositor de la banda, va compondre alguns temes per als àlbums Meddle (1971), The dark side of the moon (1973) i Wish you were here (1975). Durant la gravació de The Wall (1979), Wright es va veure obligat a abandonar el grup després de fortes discusions amb Waters. Tot i així, Wright va seguir tocant amb la banda durant un temps, com a músic a sou.
Autor de dos discos en solitari, Wet dream (1978) i Broken China (1996), el músic va continuar col·laborant puntualment amb Pink Floyd, especialment a aprtir de la marxa de Waters el 1985. L'any 2005 va participar en la reunió del grup, juntament amb David Gilmour, Nick Mason i Roger Waters.