dimecres, 3 de setembre del 2008

L'Hora del Jazz recorda Tete amb quinze concerts a Barcelona i Vilafranca

El 18è festival L'Hora del Jazz, organitzat per l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, en memòria de Tete Montoliu, ofereix un total de quinze concerts entre el 5 i el 28 de setembre, amb la doble línia habitual: una programació diürna de concerts gratuïts a la plaça Rius i Taulet de Gràcia i a la plaça Sant Joan de Vilafranca del Penedès, i una programació nocturna en diferents clubs de la ciutat de Barcelona, com ara el Jamboree, El Monasterio, Heliogàbal i 23 Robadors.
En l'escenari més emblemàtic de L'Hora del Jazz, la plaça Rius i Taulet, hi tindran lloc dos concerts seguits cada diumenge del mes de setembre, a les 12 i a la 1 del migdia. Diumenge vinent obriran aquesta part de la programació Ismael Dueñas Trio i Anna Luna Quintet. El diumenge 14 de setembre, hi actuaran Pablo Selnik Quartet i Didavadams, un grup amb tres vocalistes femenines al capdavant, Araceli Aiguaviva, Carol Brunet i Loni Geest, que presentarà l'espectacle García Lorca-Paisatges en jazz, un viatge per la vida i l'obra del poeta a través del jazz, el flamenc i la música afrocubana. El diumenge 21 de setembre tindran lloc en aquest escenari obert a tots els públics les actuacions de Dani Molina Quartet i Andreu Zaragoza Quartet, i el diumenge 28 de setembre, les de José Alberto Medina Jam Trio i Ana Finger Septet. El diumenge 21 de setembre també s'ha previst un doble concert gratuït a la plaça Sant Joan de Vilafranca del Penedès, amb les actuacions a partir de les 12 del migdia de Geni Barry Trio i Iván Rojas Quartet.
La programació de nit del festival començarà aquest divendres a El Monasterio, amb un concert de Lluís Coloma Duo (22.30 h, 5 euros), en què el pianista sabadellenc estarà acompanyat pel bateria Marc Ruiz. El dimarts 23 de setembre, a l'Heliogàbal, hi actuarà Cristina Villalonga Tango Trio, en què aquesta cantant combina temes originals i versions de clàssics del gènere, amb el contrabaixista Horacio Fumero i el guitarrista Gustavo Battaglia (22 h, 4 euros).
El dijous 25 de setembre, al Jamboree, el Joan Monné Trio, amb Bori Albero al contrabaix i David Xirgu a la bateria, oferirà dues sessions (21 i 23 h, 10 euros) per presentar el seu tercer disc, Standards. El dissabte 27 de setembre, al 23 Robadors, el trompetista bilbaí Juan de Diego actuarà amb una formació de trio que completen el guitarrista Dani Pérez i el bateria Joe Smith (21.30 h, 4 euros).