dimecres, 17 de setembre del 2008

El Mercat de Música Viva de Vic enceta una nova fase sota l’empara de la Generalitat


El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) arrenca aquest dimecres una nova fase com a “gran aparador de la música del país”, en paraules del secretari de Cultura, Eduard Voltas, en referència al contracte que el Departament i l'Ajuntament de Vic van firmar a finals del 2007 per reforçar el seu paper com a punt de referència per a la creació, la difusió i la promoció musical de Catalunya i la resta d'Europa. Com a instrument de la “política musical” del país, el MMVV oferirà 148 concerts en 15 escenaris del 18 al 21 de setembre, amb artistes com ara Arianna Puello, Feliu Ventura, Gossos (foto), Plouen Catximbes, Pau Riba, Pegasus, Le Petit Ramon, David Pastor Trio, Che Sudaka o Whiskin's.- Àudio: Eduard Voltas, secretari de Cultura- Àudio: Lluís Puig, director artístic del MMVV- Més informació del MMVV- Anar al web del MMVV (concerts i programa)
En el marc de construcció de “l'espai sonor català”, el secretari de Cultura ha presentat aquest dimarts la vintena edició del MMVV, juntament amb el director artístic, Lluís Puig, i el president de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Vic, Josep Burgaya, a la seu de la conselleria a Barcelona. Amb la intenció de potenciar la música catalana i facilitar la feina als programadors, una de les principals novetats és la reordenació dels escenaris en espais temàtics.

En els quinze escenaris repartits per la ciutat de Vic, aficionats i professionals podran gaudir de 148 concerts de molts estils musicals, però amb especial atenció a la cançó d'autor, el jazz i les músiques del món, que convertiran Vic en una “veritable llotja comercial”, en paraules de Lluís Puig, un aparador on han augmentat un 20% els estands dedicats a la indústria.

Amb la previsió d'atraure uns 100.000 espectadors, entre ells més d'un miler de professionals, el MMVV també oferirà 37 nous treballs discogràfics i hi actuaran 11 artistes internacionals. Per al director artístic, la coincidència de dates amb el BAM de Barcelona i les Festes de la Mercè no ha de perjudicar l'assistència a Vic perquè hi ha prou públic per a tot.

Amb un pressupost de 1.020.000 euros, 500.000 dels quals procedents de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), el Mercat de Música Viva de Vic arrencarà aquest dimecres amb la celebració del vintè aniversari, quan es farà públic el guanyador del Premi Puig-Porret, una distinció dels periodistes musicals que en anteriors edicions s'han endut Pascal Comelade, Antònia Font, Miquel Gil, Refree o La Trova Kung-Fú.

Però els concerts començaran dijous, amb la inauguració a càrrec de la Barcelona Big Latin Band, que presenta el treball “Recordant Xavier Cugat”. Després i durant els quatre dies de Mercat, pujaran als escenaris de Vic artistes com ara Conxita, Feliu Ventura, Joan Isaac, Gorka Benítez Sextet, Manos de Topo, Los Manolos, Larumbé o Tomeu Penya i Beth Rodergas.

(noticia publicada de osona.com)