dilluns, 7 de setembre del 2009

Barcelona, escenari d'un nou videoclip d'U2

Barcelona és l'escenari de la segona versió del videoclip de la cançó I'll go crazy if I don't go crazy tonight, el nou single extret de l'últim disc dels U2, No line on the horizon. El vídeo, que s'ha inclòs dins del single del tema, va ser enregistrat durant els concerts que els U2 van oferir el 30 de juny i el 2 de juliol al Camp Nou barceloní, presenciats per més de 170.000 espectadors, per iniciar la gira mundial 360° Tour. La banda irlandesa ha triat aquesta cançó perquè ha estat la que millors reaccions ha rebut del públic en directe.

El videoclip, d'una durada de gairebé quatre minuts i que ja està penjat a la web oficial del grup, mostra la interpretació de la cançó en el concert barceloní -un moment dels més catàrtics de la nit-, i nombrosos detalls de la superestructura inspirada en l'arquitectura gaudiniana que feia d'escenari de l'espectacle. El públic barceloní també apareix nombroses vegades a les imatges.

El single s'editarà en dos formats, un que inclou cinc remescles diferents del tema, i un altre que afegeix la cançó Magnificent, que també forma part de No line on the horizon, un treball que es va publicar el passat mes de març.

Els dos concerts dels U2 a Barcelona van ser l'exitós preludi de la gira mundial del grup que lidera Bono i que es reprendrà el 12 de setembre als Estats Units. El títol de la gira, 360° Tour, es refereix al gegantí escenari circular, amb passarel·les i pantalles giratòries d'altíssima fidelitat, que permet que el públic se situï al voltant.