dimarts, 28 d’abril del 2009

Green Day portarà la seva nova òpera punk al Palau Sant Jordi


Green Day se sumarà l’1 d’octubre vinent al club dels grups capaços d’assaltar el Palau Sant Jordi. El trio californià debutarà al local olímpic per presentar 21st century breakdown, un disc amb estructura d’òpera punk que sortirà a la venda el 19 de maig.
Billy Joe Armstrong i companyia van trencar amb l’àlbum American idiot (2004) la tesi que el punk i els discos conceptuals eren idees incompatibles o superades, i la maniobra els va sortir bé: 12 milions d’exemplars venuts en plena era de la pirateria. Ara, 21st century breakdown hereta aquella ambició narrativa amb un repertori en tres blocs que tracta sobre “l’esvaïment del somni americà”.
El seu assalt al Sant Jordi demostra que no toquen sostre a Barcelona. Van debutar a la ciutat el 1991 a La Bàscula, i van seguir una progressió ascendent passant pel Garatge Club, Zeleste, el pavelló de la Vall d’Hebron i el de Badalona. Les entrades per al concert de la banda, que actuarà el 29 de setembre al Palacio de los Deportes de Madrid, sortiran a la venda divendres vinent i costaran 38 euros.