dimecres, 18 de febrer del 2009

U2 engegarà la gira a Barcelona

La banda presentarà 'No line on the horizon' el 29 i el 30 de juny a Catalunya, possiblement al Camp Nou

Els U2 no volen ser menys i buscaran igualar, el 29 i el 30 de juny, el récord d’assistència a un concert de rock a Barcelona, registrat l’any passat per Bruce Springsteen, que el juny passat va aconseguir omplir dues nits consecutives el Camp Nou, cosa que significa que el van veure unes 150.000 persones en menys de 48 hores. Segons ha anunciat el periodista Jordi Tardà, la banda irlandesa donarà el tret de sortida a la nova gira europea a Barcelona i tot sembla apuntar que l’estadi del Barça serà l’escollit. U2 presentarà el seu nou disc, No line on the horizon, el primer d’estudi des How to dismantle an atomic bomb, del 2004, amb el qual ja van omplir, el 7 d’agost del 2005, el recinte esportiu. El lloc, tanmateix, encara no està del tot confirmat, sí, però les dates.

Segons el conductor del Tarda Tardà, el grup capitanejat per Bono actuarà dins d’una esfera, en un escenari considerat com un dels més grans i impactants de la història del rock. Els concerts d’U2 són un espectacle en ells mateixos i, música a part, despleguen una varietat de recursos tal que justifiquen estadis de grans dimensions per escoltar rock’n’roll.

El ‘single’, diumenge
No line on the horizon es posarà a la venda en cinc formats diferents, vinil inclòs, el 2 de març pròxim. A partir d'aquest diumenge els seguidors dels de Dublín es poden descarregar el primer single del disc, Get on your boots, que ens porta directament al seu anterior àlbum: rock incisiu, guitarres sorolloses, un treball rítmic força depurat i la veu d’un Bono que, amb l’edat, sembla guanyar encara més matisos. La lletra fa una crida a l’esperança i a l’activisme –d’aquí “el posa’t les botes” del títol– en un temps en què, potser sí, “el futur necessita un gran petó”.

Produït per Brian Eno, Danny Lanois i Steve Lillywhite, el nou disc d’U2 s’ha enregistrat entre Fes (Marroc), Dublín, Nova York i Londres.