dimecres, 4 de febrer del 2009

El músic Manu Guix ofereix un concert adaptat al llenguatge dels sords

El músic Manu Guix cantarà el 12 de febrer (21:00 h) al Palau de la Música de Barcelona les cançons del seu darrer disc “Onze Llachs”, on ret homenatge al cantautor de Verges. Aquest disc ha tingut una molt bona acceptació entre el públic i la revista Enderrock el xifra com el més venut en català dels darrers mesos. Guix també és conegut per ser un dels professors d'Operación Triunfo.
El concert serà molt especial perquè serà interpretat en la Llengua de Signes Catalana (LSC), el llenguatge dels sords. En la iniciativa hi participa l’Agrupació de Sords de Vic i Comarca.
Les onze cançons que formen d’aquest “Onze Llachs” han estat escollides per Guix perquè en elles Llach parla dels seus sentiments, amors i desamors i de la seva manera de veure el món. El disc el composen les cançons “Que tinguem sort”, “Despertar”, “Un núvol blanc”, “Al teatre”, “A cavall del vent” (primer senzill del disc), “Per un tros del teu cos”, “Roda”, “Amor particular”, “País petit”, “A força de nits” i “Vida”. Algunes cançons seran fàcils d'identificar però en d'altres sorprèn una melodia completament diferent.
COM ÉS UN CONCERT ADAPTAT PER PERSONES SORDES?

Un concert accessible per persones sordes és un concert convencional. Sense més. L'objectiu d'aquests tipus de concert estesos en d'altres zones del món (especialment en cantautors) són normalitzar. L'única peculiaritat d'aquestes activitats és que una zona de l'escenari hi ha una persona que interpreta en llengua de signes catalana les lletres que interpreta el grup o artista.
L’intèrpret i l'artista han preparat prèviament les lletres de les cançons. Les persones sordes reben la intensitat i sentit de les lletres (especialment interessant en el cas de Llach) però també senten vibracions del to que els permet fer la intensitat del missatge.