dilluns, 12 de gener del 2009

Prince exhibeix tot el glamur en un llibre i anuncia tres discos

Prince ha viscut la seva travessia del desert des que, l'any 1993, va declarar la guerra a les multinacionals discogràfiques i es va fotografiar amb la paraula slave (esclau) escrita a la galta. Al final, l'autor de Purple rain ha aconseguit el que buscava: publica discos quan li sembla, tria plataformes de distribució completament heterodoxes, es prodiga en directe sense que li falti públic i cuida el seu personatge amb llançaments tan glamurosos com el llibre 21 Noches, un luxós volum de fotos acabat d'editar a Espanya.
El llibre evoca l'estada de l'artista a l'O2 Arena, de Londres, l'any 2007, quan va oferir un total de 21 concerts (més de 400.000 persones) en què es va acomiadar del seu repertori d'èxits. Imatges del fotògraf Randee St. Nicholas que recreen, amb un halo de fantasia, el sofisticat món de Prince i els seus col.laboradors, entre ells les cantants Marva King i Shelby J., i les ballarines i coristes Mandy i Naya McLean, amb qui comparteix protagonisme i trames libidinoses en aquestes pàgines setinades.

VERSIÓ DE LED ZEPPELIN
El volum inclou un compacte en directe, Indigo nights. Live session, gravat en IndigO2, sala integrada en el complex de l'O2 Arena en què Prince va oferir diverses actuacions informals. Conté 15 interpretacions aclaparadores entre les quals es colen clàssics (Girls and boys, Delirious, Alphabet street) i versions de Whole lotta love, de Led Zeppelin, i de peces dels repertoris d'Ella Fitzgerald i Aretha Franklin.
Una gravació atractiva, encara més considerant la poca disposició de l'artista a publicar material en directe (fins ara, l'única referència oficial era el triple compacte One nite alone... live!, del 2002). Però Indigo nights és només un aperitiu davant el que s'acosta: fins a tres nous discos que Prince Rogers Nelson espera publicar al llarg d'aquest any, segons ha anunciat en una entrevista a l'emissora Indie 103, de Los Angeles.
El primer és Lotus flower, un treball en què reivindica el seu bagatge de guitarrista hendrixià, i que inclou una versió de Crimson and clover, èxit pop dels 60 a càrrec de Tommy James and The Shondells (reviscut per Joan Jett als 80). El segon, MPLSOUND (títol que al.ludeix a Minneapolis, la ciutat natal del músic) s'anuncia com un retorn al funk- pop electrònic de la seva primera etapa, i conté un duo amb Q-Tip, d'A Tribe Called Quest. El tercer títol és Elixir, una obra "obertament sexual" que està cuinant amb el seu nou descobriment, la cantant Bria Valente. Segons va dir Prince en l'entrevista, el treball evoca els climes sensuals de Sade. "Ens hem cansat d'esperar el seu nou disc". Cap d'aquests tres treballs té, per ara, data de publicació.
Tampoc s'ha precisat encara la seva via de distribució, però es dóna per fet que Prince prescindirà de les companyies multinacionals del disc, com ja va fer amb Planet earth (2007), que va arribar inicialment al públic a través del diari britànic Daily mail. L'artista ha anunciat al rotatiu Los Angeles Times que està a la "fase final de les negociacions" amb una gran cadena de botigues minoristes i, alhora, en preveu la difusió on line. L'operació se sumaria a les protagonitzades recentment per Bruce Springsteen i AC/DC, que han comercialitzat els seus nous discos (un exclusiu Greatest hits i Black ice, respectivament) a través de la cadena nord-americana Wal-Mart.