diumenge, 25 de gener del 2009

AC/DC bolcarà els seus himnes del rock dur a l'Estadi Olímpic


Els fans d'AC/DC que es van quedar sense entrada per al concert del dia 31 de març al Palau Sant Jordi disposaran d'una vistosa segona oportunitat: el grup australià oferirà una altra actuació a Barcelona, el 7 de juny a l'Estadi Olímpic. Un xou de gran format integrat en el segon tour europeu consecutiu que la banda oferirà aquest any, consagrat a estadis i recintes a l'aire lliure. En aquesta campanya, AC/DC presenta Black ice, el seu primer disc en gairebé nou anys.
El grup va anunciar aquesta gira fa un mes, però Barcelona no estava inclosa en l'itinerari inicial. Ara, la confirmació és un fet: les entrades es posaran a la venda el 6 de febrer al preu únic de 65 euros més despeses bancàries. S'expendran a través de ServiCaixa, Ticktackticket, Halcón Viatges, El Corte Inglés i la web de l'empresa promotora, Live Nation. Al concert hi haurà dos teloners encara per confirmar; grups internacionals que, segons ha precisat l'organització, acompanyaran AC/DC en la gira.

FENOMEN DE MASSES
Els autors de Highway to hell estan mostrant una capacitat de mobilització del públic que supera les previsions. Les entrades dels 28 concerts de la seva gira europea de recintes tancats estan esgotades des de fa mesos, i en la ruta d'estadis, ara per ara, s'ha despatxat tot el paper de cinc dels 15 concerts amb localitats a la venda. Aquest segon tour també passarà per Madrid, on el grup ha confirmat un concert per al 5 de juny a l'estadi Vicente Calderón. Altres places són l'Estadi de França (París) i el de Wembley (Londres), on ja estan esgotades totes les localitats.
El doblet d'AC/DC a Barcelona confirma la corba ascendent de popularitat dels australians. L'última actuació que van fer a la ciutat va tenir lloc al Palau Sant Jordi l'any 2000. Per a la cita de l'Estadi Olímpic es posaran a la venda 60.000 entrades que, en el cas que s'esgotessin, i afegides a les 17.700 del Sant Jordi (venudes en quatre hores), sumarien un total de 77.700 localitats. Una xifra sense precedents en el cur-
rículum barceloní d'AC/DC, que situaria el grup a la tercera plaça del podi dels artistes amb més poder de convocatòria a la capital catalana, després de Bruce Springsteen i U2.
El context de la crisi econòmica planteja un desafiament a l'empresa promotora, la mateixa que ha programat un altre macroconcert per a aquest estiu, el de Coldplay a l'Estadi Olímpic, el 4 de setembre. L'agenda barcelonina de rock en grans recintes no està tancada i queda a l'espera de les notícies que es produeixin les pròximes setmanes al voltant de la gira d'U2. Per la seva part, el nou assalt europeu, ja confirmat, de Springsteen prioritzarà les ciutats no incloses en el tour del 2008, cosa que dificulta la seva tornada a la ciutat de Barcelona.

GRANS ÈXITS
AC/DC passeja en aquesta gira el seu disc Black ice, però els concerts se centraran en el seu arsenal de clàssics del rock dur. En el seu itinerari nord-americà, que va començar el 28 d'octubre i s'acabarà el 31 de gener, la banda està interpretant solament quatre cançons del nou disc (Rock'n'roll train, Black ice, War machine i Anything goes).
La resta, fins a 18 peces, correspon a material d'altres temps: alguns títols de l'època en què Brian Johnson va entrar a formar part del grup (Back in black, You shook me all night long, Hells bells, For those about to rock) i, sobretot, abundants rescats dels anys 70, quan Bon Scott ocupava el lloc de cantant, com Hell ain't a bad place to be, Whole lotta Rosie, TNT, Dirty deeds done dirt cheap i Highway to hell. L'actual formació del grup inclou, a més de Johnson, el quartet clàssic: Angus i Malcolm Young (guitarres), Cliff Williams (baix) i Phil Rudd (bateria).