diumenge, 21 de desembre del 2008

Warner trenca les relacions amb YouTube i l'obliga a retirar tots els seus vídeos La discogràfica volia augmentar els beneficis per cada vídeo visiona

Veure un vídeo de Madona o de Green Day a YouTube ja no serà possible a partir d'ara. Warner Music ha ordenat a YouTube que retiri tots els vídeos musicals els drets dels quals són propietat de la companyia discrogràfica. Warner ha trencat les relacions amb la pàgina d'internet propietat de Google.

L'ordre afecta milers de videoclips d'artistes de la discrogràfica, però també de la divisió Warner/Chapell, que inclou artistes que no tenen relació amb Warner Music, que va ser la primera companyia que va autoritzar el visionat dels seus vídeos a YouTube arrel d'un acord del 2006.

Warner Music volia incrementar el percentatge de beneficis publicitaris que rebia del portal de vídeos, però el fracàs en les negociacions ha provocat el trencament de l'acord que tenien les dues companyies.

Les discogràfiques reben un percentatge per la publicitat associada amb cada vídeo i cobren per cada vídeo visionat. Aquesta quantitat no és molt elevada, però donat el gran número de visites que rep YouTube, la xifra final és prou important, tot i que fonts de Warner asseguren que "és molt baixa".

YouTube té acords amb d'altres companyies com Universal Music, Sony Music Entertainment i Emi Music.