dimarts, 15 de novembre del 2011

Nyandú guanya el Sona 9


El grup de la Torre d'Oristà s’emporta el concurs més important per a la promoció de música en català.

El grup Nyandú és el guanyador del concurs Sona 9 de 2011. El trio de pop-folk de la Torre d'Oristà ha estat el preferit del jurat en l'onzena final del concurs de maquetes, que s'ha celebrat aquest dilluns a la sala Bikini de Barcelona. Nanydú prenen el relleu així d’un altre grup osonenc, La Iaia, que es va emportar el guardó l’any passat.

El Sona 9 és el concurs més important per a la promoció de la música en català i està organitzat per iCat fm., Televisió de Catalunya, Ritmes.cat, el Grup Enderrock i la secretaria de Juventut de la Generalitat de Catalunya.

Nyandú s'han imposat en una final renyida que de nou ha tornat a omplir de públic la sala Bikini. El Premi Sona 9 suposa la gravació i edició d'un disc en un estudi amb un productor professional, una campanya promocional, la gravació d'un videoclip i una gira de concerts arreu de Catalunya.

Nyandú ha tingut el suport incondicional de molts seguidors de la Torre d’Oristà i del Lluçanès, que s’han desplaçat fins a la final de Barcelona per donar-los suport.

El trio The Mamzelles s'ha endut el segon premi, el Joventut; i Alls Nous Piquen i Bremen s'han endut el tercer i quart premi respectivament, els premis Èxit.