divendres, 28 de setembre del 2012

Cap de setmana musical en el mateix Mercat de Manlleu aquest proper dissabte dia 29.

GALCATS - Lost punks

15È ANIVERSARI DELS SAGALS D'OSONA.

La colla castellera de la nostra comarca, Els Sagals d'Osona, en preparen una de grossa el proper dissabte 29 de setembre. En motiu de l'aniversari d'aquesta entitat, (que ja en són 15), els Sagals d'Osona han organitzat un dia de festa i concerts en directe. Els Rengles, Galcats, Bonobos, Ressaka Ska i Oques Grasses, seran els encarregats de completar la festa que l'entitat ha preparat. L'esdeveniment tindrà lloc a la Plaça Vicenç Ballester de Vic a partir de les 18:00h.

dimecres, 26 de setembre del 2012

ESQUIROLS XXI Torna, torna Serrallonga.wmv

Esquirols.

Esquirols. Formació inspirada en els moviments folk i la música popular catalana. Integrat inicialment per Josep Casadesús, Joan Crosas, Dolors Roca, Joan Vilamala i Ramon Estrada, va néixer a l’Esquirol, però els seus components han tingut molta influència en la vida musical de Vic. El grup va desenvolupar la seva carrera durant els anys 1970 i 1980, en un moment de canvis històrics en què cantar en català era tot un repte. I va obtenir una gran popularitat a tot el país. Les cançons dels Esquirols van formar part de la banda sonora d’una generació: molts joves d’aquells anys les van adoptar per cantar-les, a cop de guitarra, en trobades, excursions, festivals i actes reivindicatius. Varen enregistrar 6 discs LP i durant una dècada van fer innombrables actuacions per tota la geografia catalana. Les seves cançons encara avui es continuen cantant. Discografia dels Esquirols Cants al vent (1973), Fent camí (1975), Colze amb colze (1976), Licor d’herbes bones (1978), Torna,Torna Serrallonga (1980), Com un anhel (1982). També hem d’esmentar el treball El conte Arnau (1984), disc doble de cançons tradicionals que Esquirols va enregistrar juntament amb Rafael Subirachs. Aquest disc mai no va sortir editat per desacords amb la discogràfica. Tanmateix, va ser presentat en forma d’espectacle en diverses ocasions. Duo Ausona. Grup format per Dolors Roca i Carme Bau que va encapçalar el moviment de la nova cançó a Osona. Van treure un “single” l’any 1965 que contenia la cançó Eternitat i que les va donar a conèixer per tot el país. Van fer nombroses actuacions per tot Catalunya i a finals dels anys seixanta varen desaparèixer com a grup. Totes dues cantaven i la Dolors Roca tocava la guitarra.

Directe a la Història

PRESENTACIÓ:UN PASSAT I UN PRESENT A LA COMARCA D’OSONA EN EL MÓN DE LA MÚSICA. La música és un art que ha tingut sempre una presència molt destacada en qualsevol societat, i ha estat molt valorada tant aquí, a Catalunya, com a fora. Aquí a Osona tampoc podiem ser menys, hem tingut i tenim grans grups i músics, molt coneguts en el nostre país. Com ara, Pep Sala, Karda Fastik, La mujer pianista, Parking, Duble Duble, entre altres. Aquest recull que us faré, és una tragectoria de la música en la nostra comarca. D’un passat i d’un present. En aquest bloc, us oferiré imatges i documentació de les bandes i grups d'Osona que han fet tragectoria en aquesta nostre comarca. Espero que sigui del vostre interes. Joan