dimecres, 24 de desembre del 2008

Entrevista els Kitsch els estudis de radio Taradell



La nostra primera experiència en l'àmbit de les entrevistes radiofòniques no podia donar millor resultat. Lluís Costabella i Joan Pairó, les ànimes dels Kitsch, es van apropar a ReV i es van deixar interrogar per el equip de ReV.
L'equip de rock en viu volem agraïr als membres de kitsch per fer-nos possible aquest somni.
Aquí podreu veure unes fotos de l'entrevista.
més info el blog de rock en viu)

diumenge, 21 de desembre del 2008

Warner trenca les relacions amb YouTube i l'obliga a retirar tots els seus vídeos La discogràfica volia augmentar els beneficis per cada vídeo visiona

Veure un vídeo de Madona o de Green Day a YouTube ja no serà possible a partir d'ara. Warner Music ha ordenat a YouTube que retiri tots els vídeos musicals els drets dels quals són propietat de la companyia discrogràfica. Warner ha trencat les relacions amb la pàgina d'internet propietat de Google.

L'ordre afecta milers de videoclips d'artistes de la discrogràfica, però també de la divisió Warner/Chapell, que inclou artistes que no tenen relació amb Warner Music, que va ser la primera companyia que va autoritzar el visionat dels seus vídeos a YouTube arrel d'un acord del 2006.

Warner Music volia incrementar el percentatge de beneficis publicitaris que rebia del portal de vídeos, però el fracàs en les negociacions ha provocat el trencament de l'acord que tenien les dues companyies.

Les discogràfiques reben un percentatge per la publicitat associada amb cada vídeo i cobren per cada vídeo visionat. Aquesta quantitat no és molt elevada, però donat el gran número de visites que rep YouTube, la xifra final és prou important, tot i que fonts de Warner asseguren que "és molt baixa".

YouTube té acords amb d'altres companyies com Universal Music, Sony Music Entertainment i Emi Music.


dissabte, 20 de desembre del 2008

U2 traurà al març un disc amb el qual vol "reinventar el rock"


Els grups qualificats com a "nous U2" afloren periòdicament: Coldplay, Muse, Kings of Leon... Símptoma que la banda irlandesa és una marca poderosa que no perd capacitat d'influència. U2, la versió autèntica i original, no només no defalleix, sinó que desafia els temps amb un nou disc. El tità del rock contemporani, i el més capaç d'omplir estadis juntament amb Bruce Springsteen, rearma el seu rock monumental a No line on the horizon, un treball que sortirà a la venda el 2 de març.
Arribarà quatre anys i tres mesos després de How to dismantle an atomic bomb, un disc del qual es van vendre nou milions d'exemplars i que va impulsar una gira que va passar pel Camp Nou l'agost del 2005. Però, si bé aquell disc apostava per una recepta sonora coneguda, el nou presagia novetats. Segons declaracions de Bono, No line on the horizon porta canvis comparables als experimentats pel grup a mitjans dels 80 o a Achtung baby. Per al productor Daniel Lanois, el disc proposa ni més ni menys que "una reinvenció del rock'n'roll".
El seu procés de confecció ha estat intricat. La banda va començar a treballar amb el productor Rick Rubin (Red Hot Chili Peppers, Johnny Cash, Shakira), una decisió sorprenent que no va portar a bon port. Recuperat l'equip habitual (Lanois, Brian Eno i Steve Lillywhite), les sessions van començar el maig del 2007 a Fes (Marroc) i van seguir a la mansió de Bono a Eze (Costa Blava), Dublín, Nova York i Londres. La publicació estava prevista per al novembre del 2008, però es va ajornar a causa, segons Bono, d'una ratxa de creativitat que va fer aconsellable la prolongació de les gravacions.

"METALL FOS"
El cantant ha anunciat que el disc fon "guitarres hardcore" i "influències trance", i que sona com si es tractés de "metall fos". Per Lanois és "un dels més innovadors" de la carrera del grup. Mostres d'entusiasme promocional que s'hauran de deixar en suspens a l'espera de l'edició del disc, del qual no s'ha confirmat la llista de cançons. Entre les candidates figuren The cedars of Lebanon (inspirada en Jimi Hendrix), Moment of surrender (per a Eno, la millor que ha gravat mai el grup) i Get on your boots (també coneguda com a Sexy boots, possible primer single).
U2 realitzarà una "gira mundial gegant" el 2009, segons ha anunciat la promotora Live Nation. Aquesta empresa espera poder recuperar amb el tour els 13,7 milions d'euros perduts després que el grup, soci des del març passat, hagi fet ús d'una clàusula que li permetia revendre-li les seves accions per 18,1 milions, quan, a causa de la crisi financera, avui el seu valor és de 4,3. El contracte amb Live Nation és per 12 anys, cosa que insinua una llarga vida per als irlandesos.

dijous, 18 de desembre del 2008

Serrat recull 44 anys de cançons i assegura que és la gent qui acaba les seves lletres


Ja han passat 44 anys des de la primera vegada que Joan Manuel Serrat va pujar per primera vegada a un escenari. Aquest dilluns al migdia el cantautor ha presentat Algo personal, una compilació de totes les seves cançons acompanyades d'una breu autobiografia i d'alguns documents "inèdits" del seu arxiu personal.
Serrat ha confessat que s'ha resistit amb ferocitat a la temptació de reescriure algunes de les cançons i ha reivindicat la "inconsciència" de la joventut per escriure. L'artista català més internacional ha explicat que la gent se li acosta i li descobreix interpretacions de les seves lletres que desconeixia i que "les milloren". Per Serrat "cada persona fa diferent cada cançó". La gent se li acosta i li descobreix "coses que no hi són", a les cançons, però que ells veuen. "Les han fet molt més interessants", assegura. "T'arriben a explicar unes històries de les teves cançons que són fantàstiques". "Això significa que ja no actues com un narrador d'una història acabada sinó que només ets un disparador, algú que prem un detonador. Les cançons les acaba sempre la gent, quan les canta, encara que sigui en veu molt baixa", ha comentat Serrat.
El dilema de reescriureEl cantant ha explicat que durant l'edició d'aquesta compilació s'ha hagut de resistir d'una manera "ferotge" a reescriure cançons perquè l''aprenentatge d'aquests anys" li feia entendre que així ho havia de fer. Finalment, es va decidir a "no tocar res" i ser "noble". Serrat ha recordat que va ser gràcies a la "inconsciència" de la joventut que es va atrevir a parlar de "la vida, l'amor i la mort" tenint sobre aquests temes "poca informació". Quan va decidir començar a guardar cartells que anunciaven els seus concerts, fotografies o bitllets de viatge ja "feia massa temps" que era "impossible" recuperar moltes coses. Però als seus inicis no s'imaginava que aquell material "pogués interessar a ningú algun dia".

dilluns, 15 de desembre del 2008

Rock en viu - Pgm #52 - 15/12/2008 [Entrevista als Kitsch]

Al Rock en Viu d'avui dilluns dia 15 de desembre, ens visitaran als estudis de Ràdio Taradell els components del grup Kitsch, als quals entrevistarem en directe!
Al final del programa farem l'Eskitschada, un sorteig de material kitschaire.
Per participar-hi, durant el programa ens podreu trucar o escriure via correu electrònic a:
* Tlfs. 93 812 62 20 / 93 812 67 47* e-mail: rockenviu@gmail.com
Us hi esperem a tots!
+ info a rockenviu.blogspot.com i a www.radiotaradell.net

divendres, 12 de desembre del 2008

El músic vigatà recull més de 20 anys de carrera al disc ‘Manual teòric i pràctic sobre el pas del temps’

Pep Sala es considera un “supervivent”. “Ho podries dir així”, indica quan l’hi demanem. Fa més de 20 anys que es passeja per Catalunya amb la seva guitarra. Va tocar el cel i l’infern amb Sau als anys 90, i ja fa una dècada que va tot sol. Ara ha decidit fer inventari amb Manual teòric i pràctic sobre el pas del temps (L’Indi) a través de 29 cançons, 14 d’estudi i 15 en directe, que repassen tota la seva trajectòria. Hi ha col·laboracions amb Ia Clua, Robbie Robertson, Gerard Quintana i Monica Green, amb qui canta l’única cançó del disc enregistrada expressament per a l’ocasió, un especial Tren de mitjanit. Tot i haver-la fet pujar a l’escenari amb ell en diverses ocasions, mai no havien gravat res plegats.La tria d’aquests 29 temes no ha estat fàcil. “Primer, he buscat l’equilibri entre el que he fet en directe i el que he gravat. I, segon, he triat el més representatiu del que faig ara”, assegura. El disc, doncs, ens ofereix una mirada històrica a Pep Sala des de l’actualitat. Però qui és ara Pep Sala? “Sóc un paio que fa cançons, i que intenta fer-les tan honestament com pot sense estar pendent del màrqueting i les tendències”.En tot aquest temps, el guitarrista reconeix que ha anat aprenent de què va això de ser músic, tot i deixar clar que “els discos no són com són, sinó com surten”. Això sí, no sent gaire nostàlgia pels temps de Sau, quan omplia pavellons amb Carles Sabater. Sap que aquell producte era volgudament majoritari i que ara, a la seva edat, li ve de gust “fer música”. “Als estadis tot és cridat, i els matisos que pots oferir en un teatre petit, com els jocs de guitarres que tant m’agraden, són impossibles en un camp de futbol”. L’època dels 70 concerts per any ja ha quedat enrere. Es dedica al petit format i a promocionar nous grups amb el seu segell, L’Indi. Això l’obliga a estar atent al que passa musicalment al país. “Sento grups fantàstics i no saps ni qui són”, reconeix Pep Sala. Que hi hagi molta varietat és un símptoma inequívoc, segons ell, del grau de modernitat de la música catalana. El problema, però, és que aquest gran moment coincideixi amb la crisi brutal que pateix la indústria discogràfica d’arreu.

dijous, 11 de desembre del 2008

OSONA CINC, DEL 4 AL 11 DESEMBRE

1. AC/DC
2. MANEL
3. LAX'N BUSTO
4. MAREA
5. ULTIMO DE LA FILA

FINS LA SETMANA VINENT
(AMB LA COL·LABORACIÓ DE MARTULINA DIVINA)

ARAMATEIX en concert

ARAMATEIX en concert

Dijous 11 de Desembre de 2008

LLOC:
Centre Artesà Tradicionàrius (CAT)
ADREÇA: Travessia de St. Antoni, 6-8 (Gràcia, Barcelona)
(plànol)
HORA: 22h.

+info a: www.tradicionarius.com


Divendres 12 de Desembre de 2008

LLOC:
Sala Bac Art
ADREÇA: c/Bac de Roda nº43, Roda de Ter
(Osona) (plànol)
HORA: 23:30h.

+info a: www.bacart.net


www.aramateix.cat / Facebook